Bästa laptop i budgetskiktet
Acer C720
9.3
Acer C720
2,490:-
Köp nu
Under 5,500:-
Bästa laptop i mellanskiktet
Apple MacBook Air 11" A1465 2013- (MD711 / MD712 )
9.7
Apple MacBook Air 11" A1465 2013- (MD711 / MD712 )
7,390:-
Köp nu
Under 6,500:-
Visa alla laptops

Bärbar dator test

Bärbar dator test, 7.3 out of 10 based on 4 ratings

När man ska köpa dator idag så har man fler alternativ än någonsin förr. Går man ända tillbaks till 50-talet så var marknaden skrattretande liten. Den var så liten så att en dåtida chef på IBM lär ha sagt att i dag finns det en marknad för datorer på 5 st. Man bör dock betänka att datorer på den tiden var stora som en gymnastiksal och krävde en mindre armé av specialutbildade tekniker.

På 70-talet började de första persondatorerna komma och företag som Apple och Microsoft trädde in och började revolutionera marknaden. På 80- och 90-talen blev persondatorer allt vanligare och i början på 2000-talet hade i stort sett varje människa i västvärlden en egen dator. Men de flesta hade fortfarande stationära datorer med extern skärm, mus och tangentbord. Bärbara datorer var fortfarande något dyrt som endast prylgalningar eller företag köpte in.

Men sedan kom den bärbara revolutionen och idag är den bärbara datorn betydligt mer vanlig än den stationära. Och i och med denna revolution har även utbudet exploderat. Oavsett vilken prestanda du vill ha på din bärbara dator finns det ett stort antal märken, modeller och utföranden att välja i mellan. Så även om du vet nästan exakt vad du vill ha, ges du ändå massor av alternativ.

Därför är det bra att leta efter test av bärbar dator. På Internet kan du hitta många test av bärbara datorer. Dessa går till så att någon teknisk Internettidskrift eller webbsida – med stor kunskap i bärbara datorer – helt enkelt jämför och testar olika bärbara datorer i samma klass. D.v.s. testar bärbara datorer med motsvarande prestanda. Det kan handla om att testa hur snabb bärbara datorns olika komponenter reagerar, hur den rent fysiska kvalitén är på den bärbara datorn är. 
Bärbar dator i test kan avgöra för dig hur mycket bärbar dator du får för dina pengar. Du kan därefter titta igenom olika bärbar dator i test och se om flera olika test ger liknande resultat.

Bärbar dator i test ger dig en utmärkt möjlighet att gallra ut, så du får bästa tänkbara bärbara dator.

Laptops

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa laptops än stationära datorer. Orsaken till varför folk föredrar laptops är flera.

Dels är laptops något som blir allt billigare. Förr var laptops dyra i förhållande till stationära datorer.

Läs mer

Bärbar dator bäst i test

Att köpa en ny dator idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att datorer överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer