Bästa laptop i budgetskiktet
Acer C720
9.3
Acer C720
2,490:-
Köp nu
Under 5,500:-
Bästa laptop i mellanskiktet
Apple MacBook Air 11" A1465 2013- (MD711 / MD712 )
9.7
Apple MacBook Air 11" A1465 2013- (MD711 / MD712 )
7,390:-
Köp nu
Under 6,500:-
Visa alla laptops

Bärbara datorer

Bärbara datorer, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Bärbara datorer har varit på ständig framfart under flera år. För många år sedan var bärbara datorer oerhört dyra och mer släpbara än bärbara. Och de var betydligt mindre avancerade än en vanlig smartphone idag.

Ända fram till 2000-talet var det självklart att man köpte en stationär dator, med stor skärm, tangentbord och mus – när man skulle köpa dator. De som köpte bärbara datorer var ofta personer som reste mycket och behövde datorn i jobbet. Men så kom en vändpunkt. Plötsligt blev den bärbara datorn billigare – samtidigt som den blev snabbare och bättre. Nu kunde man få nästan lika hög prestanda när man köpte bärbara datorer som när man köpte stationära datorer. Och då fick den smidighet och frihet som bärbara datorer innebär övertaget. Och i ett trollslag hade stationära och bärbara datorer bytt plats i försäljningsstatistiken.

Idag är bärbara datorer överlägset vanligast.
Det enda man kan sakna med bärbara datorer idag är begränsad möjlighet att byta ut och uppdatera vissa komponenter. Det är inte alls lika lätt att öppna och byta ut delar i bärbara datorer som i stationära datorer. Å andra sidan har många tagit som vana att byta ut sina bärbara datorer med ett par års mellanrum – just för att de blir så mycket bättre och billigare hela tiden.

Om du funderar på bärbar dator kan du leta upp ett bäst i test på nätet. Flera branschnischade sidor på nätet gör regelbundet tester med bärbara datorer där man jämför bärbara datorer med varandra för att avgöra hur mycket prestanda du får för dina pengar. På så sätt kan du bli tryggare i att du lägger pengarna på rätt ställe när du köper bärbara datorer.

Då ska du också titta efter vilka behov du har och vad du vill använda bärbara datorer till. Om du mest skriver och surfar på nätet behöver du inte alls lika kraftfulla bärbara datorer som om du redigerar ljud eller film eller spelar avancerade spel. Är du endast vardagsanvändare av bärbara datorer kan du komma undan väldigt billigt och utbudet på bra bärbara datorer är stort för dig.

Laptops

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa laptops än stationära datorer. Orsaken till varför folk föredrar laptops är flera.

Dels är laptops något som blir allt billigare. Förr var laptops dyra i förhållande till stationära datorer.

Läs mer

Bärbar dator bäst i test

Att köpa en ny dator idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att datorer överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer