Bästa laptop i budgetskiktet
Acer C720
9.3
Acer C720
2,490:-
Köp nu
Under 5,500:-
Bästa laptop i mellanskiktet
Apple MacBook Air 11" A1465 2013- (MD711 / MD712 )
9.7
Apple MacBook Air 11" A1465 2013- (MD711 / MD712 )
7,390:-
Köp nu
Under 6,500:-
Visa alla laptops

Billiga laptops

Billiga laptops, 2.0 out of 10 based on 1 rating

Billiga laptops är alls inte samma sak som dåliga laptops. Ofta handlar det inte om kvalitén på datorn om det är en billig laptop eller en dyr. Det handlar snarare om den billiga laptopens prestanda. Hur mycket minne har billiga laptops? Hur snabb är billiga laptops? Hur stor är hårddiskarna på billiga laptops? Hur stor är skärmen på billiga laptops?

Det är sådana frågor man måste fråga sig när man ser priserna på billiga laptops. Och är du en vardagsanvändare av datorer som vare sig använder tunga redigeringsprogram eller spelar avancerade spel – då klarar du dig mycket bra med billiga laptops. Om du ska surfa på nätet, skriva dokument, ha kontakt med dina vänner på Facebook – då är billiga laptops precis vad du behöver. 

Snarare ska du då leta inom ramen för billiga laptops och se HUR billiga laptops du kan hitta. För även inom kategorin billiga laptops finns det billiga billiga laptops och dyra billiga laptops. Och där kanske det handlar om kvalité. Men inte ens det är säkert. Det kan vara så att någon datorutvecklare har använt extra smarta och effektiva metoder att producera sina billiga laptops och därför kan ta ett lägre pris för en billig laptops. Eftersom utvecklingen sker så snabbt på detta område är detta ingen omöjlighet. Alla laptops blir billigare och bättre hela tiden, så det är nära på godtyckligt hur billigt det kan bli.

För att vara på den säkra sidan kan du besöka sidor som jämför olika billiga laptops och kontrollerar vilken prestanda och kvalité du får för dina pengar. Det finns flera sådana sidor som drivs av duktiga och kompetenta datorkännare. Genom att läsa sådana jämförelser får du en bra och realistisk bild av hur mycket den billiga laptops som du kan tänka dig bör kosta.

Det är dock en bra idé att köpa billiga laptops från Svenska företag. Att köpa billiga laptops från utlandet kan visserligen bli ännu billigare, men det är svårare med reklamationsrätt om något skulle vara fel och du kan inte vara säker på att datorn är kompatibel med dina övriga datorprodukter.

Laptops

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa laptops än stationära datorer. Orsaken till varför folk föredrar laptops är flera.

Dels är laptops något som blir allt billigare. Förr var laptops dyra i förhållande till stationära datorer.

Läs mer

Bärbar dator bäst i test

Att köpa en ny dator idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att datorer överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer