Bästa laptop i budgetskiktet
Acer C720
9.3
Acer C720
2,490:-
Köp nu
Under 5,500:-
Bästa laptop i mellanskiktet
Apple MacBook Air 11" A1465 2013- (MD711 / MD712 )
9.7
Apple MacBook Air 11" A1465 2013- (MD711 / MD712 )
7,390:-
Köp nu
Under 6,500:-
Visa alla laptops

Jämföra laptops

Jämföra laptops, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Laptops är den smidiga och samtidigt kraftfulla formen av datorer.  Laptopens position på datormarknaden är för tillfället ohotad. ”För tillfället” för att allt hela tiden förändras i denna bransch. Den stationära datorn kan inte längre konkurrera med en laptop och surfplattor och avancerade mobiltelefoner har ännu inte blivit så flexibla och kraftfulla som en laptop är.

Men om ett par år kanske detta har ändrats. Och kanske har ännu en ny form av datorer då nått marknaden. Idag är det dock laptops som gäller och är du spekulant står du inför ett stort antal val. Och för att göra rätt väl bör du jämföra laptops. När man pratar om jämföra laptops handlar det om att se vad det är du får för dina pengar. Att laptops kostar olika mycket handlar oftast om att de har olika prestanda – vilket är fullt naturligt. Men för en relativt oinsatt kan det vara svårt att veta vad som är ett rimligt pris på datorn. Därför är det vettigt att jämföra laptops.

Det finns flera sidor på nätet som kan hjälpa dig att jämföra laptops. Experter på området väljer ut en handfull – likvärdiga – laptops från olika tillverkare och jämför dessa. När man jämför laptops går man igenom datorns innehåll, del för del, och helt enkelt utvärderar hur bra delarna är. Och på slutänden har man gjort en helhetsbedömning. Denna bedömning jämförs sedan med andra likvärdiga laptops. Du har nu – genom att jämföra laptops – fått en bild av om datorn är prisvärd.
Nästa steg i att jämföra laptops är att jämföra priset från olika återförsäljare.

För även här kan det skilja sig mycket – för precis samma dator. När du jämför laptops från olika återförsäljare är det oftast bara att kolla vem som tar lägst pris för laptopen. Köper du över internet kan det dock vara vettigt att räkna in vad återförsäljaren lägger på för transporten. Detta kan skilja en del och påverkar helhetspriset. Sidor som www.pricerunner.se är en utmärkt sida att jämföra laptops – när du väl vet vilket märke och vilken modell som passar dig bäst. Sedan kan du konsten; jämföra laptops.

Laptops

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa laptops än stationära datorer. Orsaken till varför folk föredrar laptops är flera.

Dels är laptops något som blir allt billigare. Förr var laptops dyra i förhållande till stationära datorer.

Läs mer

Bärbar dator bäst i test

Att köpa en ny dator idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att datorer överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer