Bästa laptop i budgetskiktet
Acer C720
9.3
Acer C720
2,490:-
Köp nu
Under 5,500:-
Bästa laptop i mellanskiktet
Apple MacBook Air 11" A1465 2013- (MD711 / MD712 )
9.7
Apple MacBook Air 11" A1465 2013- (MD711 / MD712 )
7,390:-
Köp nu
Under 6,500:-
Visa alla laptops

Prisvärda laptops

Prisvärda laptops, 6.0 out of 10 based on 7 ratings

Laptops har blivit den mest sålda formen av datorer idag. Den stationära datorn – med separat skärm, tangentbord och mus – är på väg nedåt. Laptopen med allt integrerat vinner hela tiden enorma framgångar i försäljningsstatistiken. Och dess konkurrenter – surfplattan och smartphonen – har ännu inte lyckats hota den.

En laptop kombinerar den stationära datorns prestanda och oändliga möjligheter med det lätta och smidiga formatet som den delar med surfplattan och mobilen. Så den är mycket enklare och friare att ta med sig än en stationär dator, men samtidigt oerhört mycket mer kraftfull än både surfplatta och den mest avancerade mobilen.

Så orsaken att så många väljer laptops idag är ganska självklar. Men vi vill alla hitta prisvärda laptops. Och vad som är prisvärda laptops har självklart att göra med hur mycket prestanda du får för dina pengar. Prisvärda laptops har inte enbart med ett billigt pris att göra. Det finns laptops idag med samma höga prestanda som de tyngsta stationära datorerna – något för redigerare av film och ljud, likaväl som avancerade gamers.

Men vill man ha prisvärda laptops av den kalibern så är det givetvis dyrare än prisvärda laptops med mycket lägre prestanda. Är du en normalanvändare kan en prisvärd laptop för dig innebära att du kan surfa på nätet, ha kontakt med vänner via Facebook, skriva dokument och kunna koppla upp dig på nätet via wifi eller mobilt internet. Prisvärda laptops som klarar av detta är mycket billigare än den andra formen av prisvärda laptops – men de är fortfarande alla prisvärda laptops. Allt är i förhållande till vad de innehåller och klarar av. 

Därför är det också svårt att i en handvändning säga vad som är prisvärda laptops eller inte. Man måste gå igenom vad datorn innehåller och göra en bedömning utifrån det.

Och vad som är prisvärda laptops idag är inte samma sak som prisvärda laptops för ett år sedan eller prisvärda laptops om ett år. Den tekniska utvecklingen går fortfarande så oerhört fort att allt ändras på bara kort tid. Om du köper en – i din tro – prisvärd laptop på julrean, kan detta ändras månaden efter.

Laptops

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa laptops än stationära datorer. Orsaken till varför folk föredrar laptops är flera.

Dels är laptops något som blir allt billigare. Förr var laptops dyra i förhållande till stationära datorer.

Läs mer

Bärbar dator bäst i test

Att köpa en ny dator idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att datorer överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer